Запалват коледните светлини на Шумен на 1 декември

4148
Запалват коледните светлини на Шумен на 1 декември
Снимка: БГНЕС

Кметът Любомир Христов ще запали светлините на коледната елха на 1 декември в 17:30 часа. За първи път коледно дръвче е монтирано в арт пространството на площад „Освобождение" в центъра на града - до Регионален инспекторат по образованието. Там ще бъде разположен и детският кът с шейната на Дядо Коледа, а ритуалът ще бъде съпроводен с празнични атракции и изненади за малки и големи, предаде Дарик.

Още две коледни елхи - на тревното пространство под градския часовник и до паметника на Васил Левски ще бъдат богато украсени и осветени и ще зареждат с настроение минувачите, жителите и гостите на града.

Ще закрият Дома за медико-социални грижи за деца в Шумен

Домът за медико-социални грижи за деца в Шумен ще бъде закрит, реши правителството. Затварянето на дома е в резултат на подписан през 2...

Текат последните довършителни работи по поставянето на празничната украса. Възстановена е част от старата, монтирани са и нови светещи елементи. Празнично украсени са пешеходна част в центъра на града и основните булеварди.

От 14 декември на пешеходната зона на булевард „Славянски" до площад „Освобождение" ще бъде изграден и коледен базар. Там ще бъдат монтирани и дървени къщички, в които ще бъдат направени коледни занаятчийски работилници, ще се продават вино и коледни вкусотии.

Кулминацията на тържествата е в новогодишната нощ, когато шуменци и гостите на града ще имат възможност да посрещнат 2016 година на площада в центъра на града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен