Учител от Шумен също е номиниран за наградата "Най-добър учител в света"

10073
Учител от Шумен също е номиниран за наградата "Най-добър учител в света"
Снимка: Getty Images/Guliver

Учителят по информатика в СОУ "Сава Доброплодни" в Шумен Ангел Ангелов е номиниран за международния приз "Global Teacher Prize" ("Най-добър учител в света"), която се дава на изявени преподаватели и се присъжда от Фондация "Варки", съобщава БНР.

Това е вторият български преподавател, номиниран за тази награда. Преди дни за отличието беше предложена директорът на столичното 60-то Основно училище Таня Борисова.

Българка е номинирана за приза "Най-добър учител в света"

За първи път тази година ще бъде обявена номинация на българка за приза "Най-добър учител в света". Това ще се случи в 60 ОУ "Св.Св. Ки...

Наградата е 1 милион долара и се дава с условие финансовата ѝ равностойност да се вложи в образование, а този, който я спечели, трябва да работи като преподавател поне още пет години.

Ангелов заяви, че би искал да помогне най-вече на деца в неравностойно положение, както и на бежанци. "Аз съм завършил Социална педагогика и работата ми с деца, които не са талантливи, а по-скоро нямат достъп до образование и технологии, ми е присърце. Това, което съм предложил, е да ангажирам колеги, за да направя организация, която да работи с деца от ромски произход, деца, които нямат възможност да посещават редовно училище и акцентът ми е работа с деца - бежанци", обясни учителят.

Тази година Ангел Ангелов спечели приза за иновативен учител на компютърния гигант Microsoft, както и голямата награда на Шумен за постиженията му в областта на образованието.

 

Община Асеновград също подпомогна лечението на учителката Любомила Ангелова

Община Асеновград също подпомогна лечението на асеновградския преподавател Любомила Ангелова. Средствата, които днес Общинският съвет о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен