Шумен ще посрещне Нова година с жива музика и заря

23617
Шумен ще посрещне Нова година с жива музика и заря
Снимка: БГНЕС

Певицата Мариана Попова и варненският фолклорен състав „Здравец" ще поддържат доброто настроение на шуменци в новогодишната нощ.

Празникът ще започне в 22,30 часа на 31 декември пред сградата на Общината, уточни на пресконференция днес зам.-кметът по култура и образование Живка Тонева. Тя се надява на засилен интерес към проявата. По традиция - точно в полунощ, ще има и ефектна празнична заря.

Мариана Попова: Дъщеря ми е най-голямата ми любов

Мариана Попова сподели, че дъщеря й Мария Магдалена е най-голямата любов в живота й. Певицата представи малката Мария Магдалена пред H...

„Шумен не е от градовете с традиции към това площадно посрещане на Нова година. Миналата година обаче желанието за веселие и танци сред съгражданите ни се оказа много по-голямо от очакваното. Оркестърът е наистина много стойностен и със сигурност ще създаде настроение. Такова е обакването ни и от изпълненията на Мраияна Попова", каза Тонева.

Празничните прояви в Шумен започнаха още на 1 декември със запалването на коледните светлини. Организирани бяха множество концерти, коледни работилници и ателиета. Те продължават с пълна сила и днес (16 декември) с коледен концерт „Вълшебна нощ" на детските състави на НЧ „Асен Златаров" в концертната зала на Общината „Проф. Венета Вичева" и откриване на традиционната изложба „Зимен салон" на ХГ „Елена Карамихайлова" в 18 ч..

Най-наситен с културни прояви през тази седмица ще бъде утрешният ден - 17 декември, когато от 18 ч. ще се състоят коледният концерт на смесения хор „Родни звуци" в залата на Общината и съвместният концерт на ансамблите „Мадара" и „Звънче" от 18,30 ч. в салона на читалище „Т. Петков".

На 19 декември ще бъдат наградени 10-те най-добри шуменски спортисти на годината, като за втора поредна година специално внимание ще се обърне и на младите спортни надежди на града. Церемонията ще бъде от 17,30 ч. в залата на Младежкия дом.

Професионалната гимназия в Шумен става на 65 години

Състезанието „Аз обичам България” ще се проведе днес от 13:30 ч. в Професионалната гимназия по икономика в Шумен. Събитието...

Коледният концерт на Симфоничния оркестър е насрочен за 18,35 часа на 19 декември, когато пред шуменската публика ще се представят тенорът Георги Динев и певицата Милица Гладнишка със спектакъла „Ах, този мюзикъл".

За радост на любителите на седмото изкуство 3D киното в Младежкия дом ще работи без прекъсване в празничните дни, обясняват от общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен