Назрява много сериозен проблем с екарисажите в Шумен и Варна

11987
Назрява много сериозен проблем с екарисажите в Шумен и Варна

Шуменският екарисаж, който е най-големият в страната, спира работа. Причината е, че договорът на дружеството с Агенцията по безопасност на храните изтече в края на миналата седмица и сега екарисажът няма правно основание да извършва своята дейност.

"Това е по отношение на събирането, транспортирането и обезвреждането на трупове на умрели животни, която е от изключителна важност за екологичното равновесие в страната", поясни управителят на екарисажа в Шумен Мирослав Александров. 

Шуменският екарисаж изправен пред нова криза

Нова криза предстои за шуменския екарисаж, предупреди управителят на дружеството Мирослав Александров. Dоговорът с държавата за обезвр...

Работата на единствените два екарисажа в България - в Шумен и Варна, е без алтернатива. При спиране на работата им няма кой да обезврежда труповете на умрели животни, което представлява сериозен риск от екологична криза, информира Дарик радио.

Процедурата по сключването на нов договор отнема поне месец, а от Агенцията все още не са стартирали такава, поясниха още от шуменския екарисаж. От там допълниха, че продължават да ряботят с останалите фирми и дружества, с които имат двустранни договори.

Според Александров Министерството на земеделието и храните дължи на дружеството около 4 милиона лева. „Отделно не са ни изплатени и 2 ноемврийски фактури за около 400 000 лв. от кампанията за „синия език”, допълни управителят на дружеството.

Екарисажът във Варна също е спрял работа, потвърди за Радио Шумен управителят му Стефан Капитанов. „С мен никой не е говорил за сключване на нов договор”, категоричен беше той.

Екарисажът в Шумен възобнови работа

Екарисажът в Шумен е възобновил дейността по събиране и обезвреждане на отпаднали животни. Информацията съобщи управителят на заведение...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен