Мотоделтапланер се разби на авиошоу в Шумен

27837
Снимки: БГНЕС

 

Мотоделтапланер се разби при излитане по време на  авиошоуто, което се провежда днес на шуменското летище. Пилотът на машината - Радослав Герганов от Казанлък, е пострадал. Той веднага е бил откаран в болница.

При засилване за излитане едното колело на делтапланера се закача в разпънат на земята летателен балон. Последва преобръщане на планера няколко пъти. Първите дотичали до мястото на инцидента завариха пилота в безсъзнание. Другият мъж, който бе на седалката зад него, слезе от машината само с драскотини, разказва Шум.бг.

Преди пристигането на линейката пострадалият дойде в съзнание. Медиците му сложиха яка на врата и го откараха в болница. Пристигнаха и полицаи, които заградиха мястото с лента.

Авиошоуто, което е и кръг от националния шампионат, бе веднага прекратено.

Стрелба в центъра на Шумен, има задържани

Неизвестен мъж с пистолет стреля по друг в центъра на Шумен. Екшънът се е разиграл до пл. "Кристал", около обяд, предаде БГНЕС. Очеви...

„Спряхме състезанието. Разбрахме, че Радо е със счупена ръка. Дано няма друго“, каза Светла Василева от клуба организатор „Лети Свободно – Шумен“.

Радослав Герганов е един от най-опитните пилоти на мотоделтапланер в страната. Негови колеги днес коментираха, че вероятно е помислил, че ще може да излети, преди да достигне до опънатия на земята ненадут балон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен