Арест за купуване на гласове в шуменското село Царев брод

3688
Арест за купуване на гласове в шуменското село Царев брод
Снимка: БГНЕС

Акция срещу купуване на гласове е проведена вчера вечерта в шуменското село Царев брод, научи "Дарик". В следствие на действията на полицията има и задържан за купуване на гласове за предстоящите на 25 октомври местни избори.

От Апелативна прокуратура-варна съобщиха, че Районната прокуратура в Шумен ръководи започнато бързо производство срещу Денис Ахмед. С прокурорско постановление той е задържан за срок от 72 часа. Установено е, че той е дал по 20 лева на трима души, за да гласуват в полза на определен кандидат от листата за кмет на село Царев брод. За такова престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода" от една до шест години и глоба от 10 000 до 20 000 лв.

Цацаров поиска имунитета на кандидат за кмет заради обвинение в купуване на гласове

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за снемане имунитета на Деян Ванчев, кандида...

Хората в село Царев брод не знаеха подробности, но заявиха, че вчера в селото е имало засилено полицейско присъствие.

 От БСП-Шумен заявиха, че сигналът за купуване на гласове към полицията е подаден от тях. Кандидатът за кмет на селото Стефан Живков обяви, че той е имал информация, че в селото се правят списъци с имена на избиратели, чиито гласове да бъдат купени. „Когато получих конкретна информация от хора, че са им давани пари, сезирах органите на полицията", допълни Живков.

 По думите му, гласовете са купувани за по 20 лв., той предположи, че организатор на схемата бил човек, който има интерес кметът на Царев брод да бъде друг.

 Кандидат-кметът на БСП за Шумен Иван Иванов изрази притеснение, че това може да се отрази негативно на изборния процес. „Надявам се действията на полицията да бъдат достатъчно респектиращи, за да няма изкривяване на изборния резултат. До колкото знаем се е свързано не само с определен кандидат, а и за определена партия се е агитирали, надяваме разследващите да доведат нещата до край", подчерта Иванов.

Купуване на гласове: За дребни риби условна присъда, за Йордан Цонев - мълчание

Двама от със сигурност многото „брокери на гласове” в България получиха условни присъди за опита си да осигурят по втория н...

 Работата по случая продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен