Възстановка по случай 3 март ще се проведе във Велики Преслав

65440
Възстановка по случай 3 март ще се проведе във Велики Преслав

Историческа възстановка по случай Националния празник на България ще се проведе на 3 март във Велики Преслав. Това съобщи Мирослав Сланев, председател на регионалния клон на Национално дружество Традиция, предаде Фокус.

Тя ще пресъздава събитията от 137-годишнината от Освобождението на Преслав. „Такава проява в деня на празника ще има само в нашия град. Разчитаме на помощта на колеги от НД Традиция от регионалните клонове от Варна, Велико Търново, Добрич, Плевен, Силистра, Шумен, членове на Патриотичен клуб Възраждане - гр.Търговище, както и на огромната подкрепа на Народно читалище „Развитие 1874” -гр. Велики Преслав”, разказа Сланев.

На 3 март се ограничава движението през Шипченския проход

На Националния празник на Република България - 3 март, по повод тържествата на връх Шипка, между 8 ч. и 14,30 ч. ще бъде ограничено тра...

В празничното събитие участие ще вземат и самодейци от Велики Преслав. Събитието ще се състои в центъра на града - на площада пред читалището. „Това, което ще изиграем пред зрителите, в действителност, се е случило на около 100-150 метра от мястото, където ще го представим на хората. Доволни сме, че има голям интерес към такъв тип прояви, особено от децата, които в днешно време четат все по-рядко. Ако по този начин успеем да ги накараме да прочетат за нещо, което ги е заинтригувало по време на нашите представления, за нас ще бъде най-голямо признание”, допълни Мирослав Сланев. Възстановката ще започне в 10.00 часа на 3 март.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен