Средната заплата в Шумен остава по-ниска от средната

9915
Средната заплата в Шумен остава по-ниска от средната
Снимка: Thinkstock/ Guliver

В област Шумен средната брутна месечна работна заплата за месец юли е 662 лв., за август – 651 лв., а за септември – 682 лева. Данните съобщиха от Териториалното статистическо бюро.

Средното брутно възнаграждение в областта остава значително по-ниско от това за страната, което за септември е 820 лева. По размер на средната заплата за изминалото тримесечие област Шумен дели единадесето място, заедно с област Велико Търново.

В болницата в село Радунци си чакат заплатите от 2012 г.

Хиляди левове заплати имат да получават лекарите в болницата за долекуване на белодробни заболявания в село Радунци, Стара Загора. От ...

През периода трудовото възнаграждение в областта намалява спрямо второто тримесечие на 2014 г. с 0.4%. Икономическите дейности, в които е регистриран най-голям спад, са „Административни и спомагателни дейности” – с 4.9%, „Култура, спорт и развлечения” – с 2.6%, „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” и „Финансови и застрахователни дейности” – с 2.2%, а най-голямо увеличение се наблюдава в „Селско, горско и рибно стопанство” – с 6.6%, „Професионални дейности и научни изследвания” – с 5.8% и „Доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване” – с 4.9%.

В област Шумен с най-високо средномесечно трудово възнаграждение са наетите лица в „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива”, „Финансови и застрахователни дейности” и „Държавно управление”, а най-ниско платени са наетите лица в „Административни и спомагателни дейности”; „Хотелиерство и ресторантьорство” и „Транспорт, складиране и пощи”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен