Шуменското СОУ "Сава Доброплодни" с инициативи за Седмицата на програмирането

2527
Шуменското СОУ "Сава Доброплодни" с инициативи за Седмицата на програмирането
Снимка: Thinkstock

Третото издание на седмицата на програмирането ще се проведе от 10 - 18 oктомври, информират от шуменското СОУ "Сава Доброплодни".

Проявата е традиционна, като според специалистите в бранша моментът е особено подходящ за популяризиране на програмирането и обучението свързано с него. Според доклади в Европа скоро може да има 1 милион незаети работни места поради липса на хора с необходимите цифрови умения. За това преподавателите по информатика, както и ръководството на СОУ „Сава Доброплодни", с подкрепата на РИО-Шумен регистрираха събитие http://events.codeweek.eu/view/7477/program-colourfully/.

Шуменската полиция ще си сътрудничи с холандски експерти по съвместен проект

ОДМВР-Шумен е включена в проект за сътрудничество между България и Нидерландия „Надзор, ръководен от информация". Директорът на о...

Ученици на Мадлена Станчева - преподавател по информатика и информационни технологии, класирали се на призови места ще споделят своите знания с всеки желаещ. Събитието ще се проведе в един ден, на 16 октомври, в лекционна-компютърна зала на СОУ „Сава Доброплодни".

Събитието е отворено за всички ученици и техните учители от региона. Проявите стартират в 11:00 часа с демонстрации и практически занятия за ученици под наслов

„Програмирай цветно". Заниманията на децата ще продължат до 13:00 часа, а от 14:00 до 18:00 часа учителите ще работят по темата „Учителско портфолио. Защо?".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен