Шумен вади 15 хил. лв. за почистване на шахти

10111
Шумен вади 15 хил. лв. за почистване на шахти
Снимка: БГНЕС

Община Шумен вади спешно от бюджета си 15 хил. лв. за почистване на дъждоприемните шахти в града. Работата ще се възложи на ОП “Паркинги, гаражи и благоустрояване”, от където са алармирали за лошото им състояние.

Миналата есен шахтите бяха чистени, но за тази година по неизвестна причина кметството не бе заложило средства за подобна дейност.

Дъждът не пощади и Шумен

80 литра дъжд на квадратен метър падна в Шумен от снощи до 13:00 часа днес. Количеството е повече от средномесечната норма за май &nd...

“Не знам защо, пропуснали са. Когато ни дадат парите, веднага започваме работа”, каза управителят на общинското предприятие Сергей Стойков. “В града има около 1700 шахти. Напълно или частично затлачени са около 1300 от тях”, добави той за Шум.бг Стойков.

В негова докладна до Общинския съвет се казва, че неблагоприятните метеорологични условия т.г. са довели до обилни валежи. В резултат на това дъждоприемните шахти по улиците се затлачили и се нуждаят от спешно почистване, за да се предотвратят възможностите от заливане на улици, прилежащи терени, сгради и други.

 

 

В Шумен няма да събарят незаконни ромски къщи

В Шумен няма да събаряме на незаконни ромски къщи. Това увери днес заместник-кметът по строителство и екология Иван Йонков. Той допълни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен