Шумен отново ще бъде домакин на конкурс за млади изпълнители

8486
Шумен отново ще бъде домакин на конкурс за млади изпълнители

Шестото издание на на конкурса за млади изпълнители на популярни песни „Съзвездие", чийто домакин неизменно е Шумен, ще се проведе тази събота и неделя в концертната зала на Младежкия дом в града.

Около 100 деца от цялата страна са подали заявки за участие, близо 30 са младите таланти от Шумен. Тържественото награждаване и гала концерта на победителите ще бъде в неделя от 19 часа.

Шумен се включва в Европейската седмица на програмирането

Шумен е единствения град в Североизточна България, който се включва в Европейската седмица на програмирането. Тя се провежда от 11 до 1...

За първи път през тази година на сцената ще се представят и участници от чужбина. Това оповести директорката на Младежкия дом в града Румена Андреева, която е и основен организатор на проявата. Потвърдени са заявките за участие на двама изпълнители от Казахстан, очакват се и млади таланти от Румъния и Сърбия.

За първи път в шестото издание на песенната надпревара в Шумен гласуването на журито ще бъде явно с оценки от шест до десет, като се предвижда да има и половинки. Председател на престижната комисия е певицата Мими Иванова, членове са Развигор Попов, Александър Текелиев, както и музикален педагог от Казахстан, обясняват от община Шумен.

По регламент няма предварителен подбор на участниците. Конкурсът е само за индивидуални изпълнители, разделени в четири възрастови групи. Първата е от 5 до 8 години, втората от 9 до 12 години. Трета група включва участници на възраст между 13 и 16 години и последната най-голяма възрастова група е за таланти от 17 до 25 години.

Изпълнителите се представят в два тура. В първи кръг те трябва да изпълнят българска песен, а във втори песен по избор. Крайната оценка се формира от двата тура.

Шумен ще приеме републикански турнир по спортни танци

На 18 октомври (събота) в Шумен за четиринадесети път ще се проведе републикански турнир по спортни танци. Състезанието ще се започне о...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен