Ресурсните учители в Шумен протестират символично

11139
Ресурсните учители в Шумен протестират символично
Снимка: travel-tourism.info

Символичен протест на ресурсните учители се провежда в Шумен. Информацията съобщи учителят в местния ресурсен център Ивелина Тодорчева. Тя

Причината за протеста е проектозаконът за Предучилищното и училищното образование. В него се казва че Ресурсните центрове ще бъдат преобразувани в „Центрове за личностно развитие.

В Шумен ще протестират срещу шистовия газ на 1 януари

Протест срещу проучванията и добива на въглищен и шистов газ на територията на България ще се проведе в Шумен на 1 януари от 11.00 до 1...

Тодорчева изтъкна несъгласието на специалните педагози с това преобразуване и изрази желание тези Ресурсните центрове да останат като държавни специализирани обслужващи звена към Министерството на образованието и науката. Работещите се опасяват, че след преобразуването на Ресурсните центрове в Центрове за личностно развитие много от общините няма да имат финансовата възможност да поддържат такъв център.

„Нашите притеснения са, че не всяка община ще може да има такъв център за личностно развитие. Не всяка община ще има финансовата възможност за такъв център”, заяви Ивелина Тодорчева, цитирана от Радио "Фокус".

Протестът към момента се изразява в носенето на бели лентички от всички ресурсни учители, но е възможно по-нататък учителите да преминат и към граждански протест. В интернет социалните мрежи върви подписка в подкрепа на исканията на протестиращите. „Ресурсните учители членуват в една организация, която беше създадена преди 3 години. Това е „Национална асоциация на ресурсните учители”. Тази асоциация провежда всички тези действия и това е национален протест”, каза още Ивелина Тодорчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен