Повече първокласници очакват тази година в Шумен

8952
Повече първокласници очакват тази година в Шумен
Снимка: БГНЕС

1596 първокласници ще влязат в училищата в областта тази година. Само в община Шумен те ще бъдат 817. Това съобщи за в. „Шуменска заря” началникът на РИО – Шумен Върбан Върбев.

Тази година първолаците ще са повече, отколкото са били през миналата учебна година. Тогава в областта за първи път прага на училището са прекрачили 1568 деца, а в община Шумен – 805. „Засега нямаме точна бройка на слетите и маломерните паралелки. Ясна картина за това ще имаме в края на месец септември”, допълни Върбев.

Само 3% от асансьорите в Шумен са нови

"В Шумен има 1500 асансьора, но само 50 от тях са нови. Повечето от старите са монтирани през от 70-те и 80-те години на миналия век". ...

Очаква се учебната година навсякъде да започне нормално, без ремонтите дейности, които на места все още се извършват, да създадат проблеми.

„Има довършителни работи в Професионалната гимназия по икономика, в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, в Професионалната гимназия по машиностроене. Голям ремонт върви в Помощното училище „Васил Друмев”, където се извършва реконструкция на покрива и на сервизните помещения”, каза Върбев.

По думите му единствено до началото на учебната година най-вероятно ремонтът в Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. Асен Златаров” няма да е завършил, но той няма да пречи на учебния процес. Става въпрос за саниране на сградата на училището, което се прави по проект, разработен от ръководството на гимназията и финансиран от Министерството на труда и социалната политика, съвместно с МОН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен