Осъдиха шуменец заради "Ну, погоди", порно и филми

209848
Осъдиха шуменец заради "Ну, погоди", порно и филми

Шуменец беше осъден за нелегално притежание на порно клипове и филми като "Ну, погоди!" и "На всеки километър". Наказанието за висшиста Светослав С. е пробация. Мъжът е осъден, въпреки че филмите са за лична употреба, а не за продажба и разпространение.

Светослав трябва да плати и 1143 лв. за направени експертизи, които доказват, че е пиратствал. Мъжът бил разкрит на 18 април миналата година. Полицаи открили на твърдия диск на компютъра му 29 файла със снимки и клипове със сексуални сцени. В тях участвали момичета, за които експертите се произнесли, че са на видима възраст под 18 години, обяснява в. "Труд".

Мондиалът е по-интересен от порното

Покрай Световното първенство по футбол в Бразилия посещаемостта на порносайтовете рязко е намаляла. Посещаемостта на сайтовете за възр...

Покрай порното Светослав бил уличен и в погазване на Закона за авторското право - и на двата си компютъра шуменецът ползвал нелегален софтуер. Утежняващо вината му обстоятелство се оказали записи на DVD и CD на филми без съгласието на правоносителите.

От колекцията на шуменеца става ясно, че е любител на български и съветски ленти. Експертите по делото са оценили диск с класиката "Ну, погоди!" на 1,69 лв., "Белорусский вокзал" на 2,50 лв., "Белый Бим, черное ухо" - също на толкова.

Шуменецът не е поискал разрешение от носителите на авторските права "Союзмультфильм", "Мосфилм" и други. Той нарушил закона и като си записал на диск българския филм "681, Величието на хана", както и всички серии на "На всеки километър".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен