Намаляват джангъра по шуменските улици?

11578
Намаляват джангъра по шуменските улици?
Снимка: travel-tourism.info

Възможно е да се сложи край на шумните ромски сватби на територията на община Шумен. Това ще стане, ако общинският съвет гласува положително на своето заседание този месец внесеното предложение за изменение на общинската Наредба 1.

Докладната е от председателя на правната комисия Даниела Русева и е следствие от вече взето решение от комисията през август по същия въпрос, информира в. "Шуменска заря"

Циганите – да търсим лек на проблема, а не временно решение

Тези дни не е лесно да се следи информационният поток. Ако не са слуховете, догадките и окъслечните информации около случващото се в Ко...

Предложението включва текста в сегашната Наредба 1, който дава право на кмета да разрешава използване на озвучителна техника при провеждане на лични тържества на открито, да отпадне. На негово  място трябва да влезе текст, който изцяло забранява усилвателите.

Русева отправя предложение да бъде забранено използването на пиротехника (ракети и устройства, предизвикващи гърмежи) за лични и колективни тържества. Глобите за нарушаване на забраните ще са от 100 до 1000 лв. за физически лица и имуществена санкция от 100 до 1000 лв. за юридически лица и еднолични търговци. Освен това при констатиране на административните нарушения ще бъдат отнемани веществените доказателства, свързани с нарушението.

Предстои тези предложения да бъдат разгледани от комисиите, до които е адресирана докладната, а на 30 октомври, когато ще се проведе сесията на местния парламент евентуално да бъде взето окончателно решение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен