Ледената пързалка в Шумен беше открита

22297
Ледената пързалка в Шумен беше открита

Духовият оркестър на Шумен свири снощи при откриването на първата ледена пързалка в града.

На тържественото събитие беше кметът Красимир Костов, който произнесе приветствено слово. Той заяви: „Радвам се, че днес имаме възможността да открием за първи път в Шумен ледена пързалка".

Ледена пързалка ще радва жителите и гостите на Шумен

Ледена пързалка ще радва шуменци. В момента тече монтажът на съоръжението. Стартът зависи от падането на температурите. Пързалката е ...

Общинското предприятие „Общински жилища и имоти” е сключило договор за 40 дни с фирмата собственик на съоръжението „Лунапарк Гартнер“. При проявен интерес от страна на шуменци и ако позволяват атмосферните условия, пързалката може да остане по-дълго в Шумен.

Тя ще бъде отворени всеки ден от 10 часа до 22 часа. Билетът за един час е 3 лева за деца до 10 години и 5 лева за по-големи и възрастни, като в цената влиза и наемът на кънките. 3 лева струва и наемането на пингвин „помощник“, с който начинаещите да се задържат по-лесно на леда.

Специално за откриването бяха поканени децата от дом „Детелина“ и ученици от шуменски училища, които се пързаляха безплатно. Тук бяха имного семейства с деца, пише в. "Шуменска заря". 

Очаква се съоръжението да бъде в Шумен и през следващия зимен сезон. „Искаме пързалката да остане в града колкото може повече”, каза Снежана Иванова от общинското дружество "Общински жилища и имоти". Тя уточни, че съоръжението може да работи до 20 градуса, информира Радио Шумен.

Ледена пързалка ще радва децата в Пазарджик

Ледена пързалка ще бъде част от зимните забавления за децата на Пазарджик. Идеята е да се създадат условия за спорт и развлечения на по...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен